Aleksander Zadel: Koliko smo v resnici svobodni?

V sklopu Studia 12 so pripravili pogovor z dr. Aleksandrom Zadelom, doktorjem psiholoških znanosti in specialistom klinične psihologije. V pogovoru med drugim spregovori tudi o nekaj osnovnih psiholoških principih, na katerih danes temelji oglaševanje.

Naša sposobnost zaznavanja svobode in realnosti se zaradi različnih vplivov ves čas spreminja. Pomembno vlogo pri tem igrajo mediji, ki na svoj način sporočajo največkrat tisto, kar je zgolj v interesu kapitala. Zaradi moči, ki jo mediji imajo na našo psiho, tisto kar sporočajo pogosto zamenjamo za resnico. Za edino in pravo merilo tega, kar se dogaja v svetu in okrog nas. Kako v današnji medijski poplavi prepoznati zrno od plevel, resnico od laži? Smo kot posamezniki dovolj dobro opremljeni in sposobni, da ločujemo eno od drugega? Dr. Aleksander Zadel meni, da je slednje zelo težko, saj so orodja in način s katerim nas mediji nagovarjajo zelo dobro preučeni in ciljno naravnani.

Vir besedila in posnetek na: http://www.s12.si/odnosi/medsebojni-odnosi/1540-aleksander-zadel-koliko-smo-v-resnici-svobodni.html

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s