Za šolo brez oglasov – podprite kampanjo!

Konec avgusta smo na ZPS pričeli z akcijo “Za šolo brez oglasov”, k čemur ste nas spodbudil tudi številni starši. Ob pregledu učbenikov, revij za otroke, promocijskim materialom, ki so ga številni šolarji prejeli prve šolske dni, pa lahko nedvoumno zaključimo, da številni otroci pred oglasnimi vsebinami niso varni niti v šoli. To pa še ni vse. Starši ste nas opozorili tudi na plakat z abecedo in oglasom, ki visi v razredu vašega šolarja in skrbi za predstavljanje plačljivih interesnih dejavnosti kar celotnim razredom v okviru podaljšanega bivanja…

Nagovarjanje otrok in njihovih staršev se ponudnikom očitno splača, bode v oči pa tudi dejstvo, da niso vrata vseh šol enako odprta. Starši se zato povsem upravičeno sprašujemo, kdo odloča, kateri ponudniki najdejo pot po šolskih kanalih do našega otroka. Nedvomno je sporno tudi oglaševanje otrokom škodljivih vsebin, v prvi vrsti imamo v mislih oglaševanje živil in pijač z neustreznim prehranskim profilom. Debelost otrok namreč postaja vedno večji problem tudi v Sloveniji, kjer je pretežkih že skoraj 30 % fantov in petina deklic.

Ker z vašimi primeri akcija dodatno dobiva konkretno vsebino, vas vabimo, da nam tudi v prihodnje pošiljate po vaše mnenju “sporne” primere nagovarjanja otrok z oglasnimi vsebinami.

Zavedamo se, da je zaradi krize tudi več pritiskov s strani ponudnikov na šole, vendar pa tudi starši postajamo vedno bolj občutljivi, nekateri zaradi socialne stiske, drugi, ker želimo zaščititi svoje otroke. Prepričani smo, da so otroci v boju ponudnikov za svoj tržni delež najbolj ranljivi, zato šola mora poskrbeti, da ostanejo pred njenimi vrati. Vabimo vas, da podprete našo akcijo “Za šolo brez oglasov”. Šola mora biti in ostati hram učenosti, izobraževanja.

Vir: http://www.zps.si/o-nas/aktualno/za-solo-brez-oglasov-podprite-kampanjo.html?Itemid=640

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s