Vse, kar je narobe z ZDA, v eni sami sliki

»Pismo« iz ZDA

Če država polaga večji pomen na šport, kot na akademske dosežke, je njen propad neizogiben. Propad ZDA je neizogiben in razlog zanj je naslednji:

America

“Neumna” Amerika, vir: WTHR-TV

Zato sta v državi, ki je prva dosegla Luno, inteligenca in znanje zaničevani. Dandanes se intelektualce zasmehuje kot »pedrske« in nemožate, kot da je brutalna sila kakorkoli prispevala k tehničnemu napredku, ekonomski agilnosti in inovativnosti, ki so iz ZDA naredile supersilo.

Zato je naša politika katastrofa. Če vzgajaš generacijo, ki verjame, da je metanje žoge bolj pomembno, kot izpolnjevanje svojih državljanskih dolžnosti in sprejemanje odločitev, ki temeljijo na dobri obveščenosti, dovoliš šarlatanom, da javnosti neovirano prodajajo svoje laži.

Od tod tudi primeri posilstev v športu, kot je bil v Steubenvillu in številnih drugih športnih okrožjih, katerih večina je prikrita in ignorirana. Dobesedno častimo pri oltarju športa. Posilstvo mlade ženske je majhna cena, ki jo je treba plačati za nesmrtno slavo.

Dokler ne bomo potegnili svoje »kolektivne glave« iz svoje riti in pričeli obravnavati učitelje, policaje, sanitarne delavce, gasilce in može in žene, ki jih pošiljamo v vojne, kot neprecenljive ljudi, ki varujejo naša življenja in skrbijo za naše otroke ter delajo našo državo vredno življenja, smo obsojeni na prihodnost samoljubne neumnosti in državljanske nevednosti.

»Kruha in iger« je pripeljalo Rim na kolena. Bo naš epitaf »nogomet in hitra hrana?«

Justin Rosario

Vir: http://www.addictinginfo.org/2013/05/12/american-decline/

Otvoritveni prizor HBOjeve serije »The Newsroom«:

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s