Radijska “prostitucija” v Sloveniji: “Plačaj, pa te bomo vrteli!”

“Desetminutni intervju in petnajstkratno predvajanje skladbe v dveh tednih znaša 150 evrov plus DDV. Pred intervjujem je treba poravnati račun. Prosim, pošljite podatke, da ga izdamo.”

Takšna elektronska sporočila prihajajo na naslove slovenskih glasbenikov od tržnikov nekaterih komercialnih radijskih postaj.

O novem “poslovnem modelu” nekaterih komercialnih radijskih postaj domači glasbeniki neradi govorijo ali pa z veliko previdnostjo pazijo, komu zaupajo svoje izkušnje. Izjema se je zgodila pred nekaj dnevi, ko je pevka Apolonia (tudi glas skupine Lunn-a-park med letoma 2001 in 2009) o svoji izkušnji spregovorila na družbenem omrežju Facebooku.

Pevka po nastopu na Slovenski popevki leta 2009 nadaljuje svojo samostojno glasbeno pot in svojo glasbo predstavlja radijskim postajam, s katerimi je sodelovala že v preteklosti. Tako je ob izidu svojega novega singla Menjam life sledila običajni rutini. Avdiodatoteko in osnovne podatke je poslala na izbrane naslove radijskih postaj, saj pravi, da po več kot desetletju medijskega udejstvovanja “ne misli plačevati nikomur, da ji bo nesel skladbo na radijske postaje”.

Kot običajno tudi tokrat ni bilo pretiranega odziva prejemnikov, toda tokrat je bila drugačna zgodba z ene izmed komercialnih radijskih postaj (katere ime je znano v uredništvu). “Najprej je bilo laskanje, kako je dobra skladba. Nato predlog za intervju, na koncu pa so mi dejali, da imajo zame še eno ponudbo. Odpisala sem jim, da z veseljem pridem na intervju, potem pa sem dobila nazaj v odgovoru, da bi naredili intervju v terminu, ki sem ga sama predlagala, toda to ni zastonj. Pa sem vprašala, kako to. Človek je odpisal nazaj, da desetminutni intervju in petnajstkratno predvajanje skladbe v dveh tednih znaša 150 evrov plus DDV. Pred intervjujem je treba poravnati račun. Prosim, pošljite podatke, da ga izdamo,” je razkrila Apolonia.

Nadaljevanje na: http://www.rtvslo.si/mmc-priporoca/radijska-prostitucija-v-sloveniji-placaj-pa-te-bomo-vrteli/327472

Klavdija Kopina

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s