Poziv k prebujanju (Wake Up Call, 2014)

Fundacija Gaia je objavila kratki risani film, v katerem nazorno prikazujejo problematiko današnjega potenciranega potrošništva:

»Se vam kdaj zazdi, da živimo v nočni mori potrošnje? Da bi se želeli morda kdaj odklopiti od tega sveta in se ponovno povezati z življenjem, ki je bolj resnično? Potem ste verjetno pripravljeni na »poziv k prebujanju«.

Živimo v času, v katerem je zelo malo oz. nič razumevanja o tem, kako so narejeni proizvodi, ki jih trošimo in jih imamo za samoumevne. Brez tega nam manjka tako znanja razumeti pravo ceno naše potrošnje kot moči, ki jo moramo vložiti v ukrepanje. Rezultat je ta, da smo postali odtujeni od Zemlje – izvira našega zdravja, bogastva in vsega od česar smo odvisni.

»Poziv k prebujenju« nam prikaže nekaj hitrih animiranih vpogledov v pravo ceno za nekaterimi najbolj cenjenimi izdelki – našimi elektronskimi »igračkami«. Povezovanje točk med procesi pridobivanja, produkcije, potrošnje in odstranjevanja pokaže, da čeprav se naše »igračke« zdijo privlačne in bleščeče, je njihov videz zavajajoč.«

Več na: http://www.gaiafoundation.org/wakeupcall/

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s