Črni petek

Če ste se odpravili po ugodnih nakupih, vedite, da lahno ščemenje v ušesih in trtici ni samo prehodnega značaja.

Danes pa zapis v obliki moralke, ker so pač takšni časi. Tako se vprašamo, zakaj smo takšni, kot smo, zakaj ne moremo biti tiho, ko bi morali molčati in zakaj ne dvignemo glasu, ko bi ne smeli biti tiho in zakaj svoje življenje še najlažje opišemo z besednjakom blagorodnega de Sada?

Izkoristili bomo redek privilegij molčati o dogodkih na neki mariborski šoli in se poskusili dokopati do zaključkov, ki jih ugotavlja množica pametnih ljudi v tej deželi po drugi poti. Gre seveda za metodo izjemno ugodnih nakupov.

Nismo vsi razumeli, čemu se upirajo razsvetljeni mladci pred desetletjem, ko je šla med protesti proti globalizaciji vsake toliko v zrak katera od mestnih četrti svetovnih metropol. Na prvi pogled nesmiselni upor proti nekakšni ekonomski teoriji ali še eni od sprevrženih kapitalističnih praks v polni meri razumemo šele desetletje pozneje. Gre namreč za to, da se ves svet ne spreminja samo v ekonomsko, temveč vse bolj tudi v duhovno kašo. V kašo, ki zanika individualnost in kritičnost in ki jo znotraj sklede ohranja le energija potrošništva.

Nadaljevanje na: http://val202.rtvslo.si/2014/12/crni-petek/

Marko Radmilovič

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s