Živa Lopatič: S svojimi nakupi podpiramo izkoriščanje delovne sile in uničevanje okolja

Z vsakim nakupom podpiramo tudi določene vrednote, poudarja Živa Lopatič, ki vodi pravično trgovino 3Muhe.

Pravična trgovina je v Sloveniji že 12 let in je del pravične trgovinske zadruge Odjuga. Ozaveščanja o ozadju nastanka različnih izdelkov in živil iz našega vsakdanjika, ki so lahko velikokrat obremenjeni z izkoriščenjem delovne sile in uničevanjem okolja, se tako lotevajo ne le za prodajnim pultom, temveč še skozi različne druge projekte. V teh pa se razkrivajo grenki priokuse čokolade, tropskega sadja, mode in drugega.

Živa Lopatič je tudi soustanoviteljica Zadruge Buna, ki tukajšnji trg zalaga s slovenskimi pravičnimi izdelki. Eden prvih je bila kava Buna, v kateri so združili točno to, za kar se zavzemajo – znan izvor, zagotovljeno kakovost, preglednost poslovanja in odgovornost do ljudi in okolja. Vse to, kar so etična načela sistema pravične trgovine, ki zagovarja nakupe stran od izkoriščevalske, nekakovostne in netrajnostne proizvodnje. Te, ki povzroča človeško, družbeno in okoljsko škodo.

Nadaljevanje na: http://siol.net/trendi/kultura/ziva-lopatic-s-svojimi-nakupi-podpiramo-izkoriscanje-delovne-sile-in-unicevanje-okolja-418347

Neža Mrevlje

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s